Infolina programu
801 808 108
Czynna w dni powszednie od 8:00 do 17:00

Kucharz Doskonały. Dziedzictwo kulinarne w pracy nauczycieli szkół gastronomicznych
 

Program doskonalenia zawodowego poprzez praktyki w dla nauczycieli/ek oraz instruktorów/ek praktycznej nauki zawodu kucharz, kelner oraz zawodów pokrewnych. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społeczne


Cena szkolenia
Bezpłatne
Termin szkolenia Od 2013-07-01 do 2013-08-13
Czas trwania szkolenia Dni 12 / godzin 96
Miejsce szkolenia Sasek Mały (Gospodarstwo Agroturystyczne SASEK)
Typ szkolenia Szkolenie otwarte
Dofinansowanie Przez EFS
Tytuł projektu ”Kucharz Doskonały”. Dziedzictwo kulinarne w pracy nauczycieli szkół gastronomicznych.
Termin zgłoszeń upływa 2013-05-15 - Szkolenie zakończone
Kontakt w sprawie szkolenia Olga Borawska , tel 533980744
Opcja i tryb szkolenia Wyjazdowe / Środek tygodnia
Instytucja szkoleniowa Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego zobacz 
Ocena
 
(Opinii: 0) Zobacz wszystkie
oceń 
  • Szczegóły  
     
    Minimalna ilość uczestników 10 os.
    Maksymalna ilość uczestników 14 os.
    Zakwaterowanie tak
    Wyżywienie tak
    Materiały dydaktyczne tak


    Skrócony opis szkolenia
    Program doskonalenia zawodowego poprzez praktyki w dla nauczycieli/ek oraz instruktorów/ek praktycznej nauki zawodu kucharz, kelner oraz zawodów pokrewnych.

    Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społeczne
    Adresaci szkolenia
    Nauczyciele/ki Przedmiotów Zawodowych oraz Instruktorzy/ki Praktycznej Nauki Zawodu kucharz i pokrewnych oraz kelner i pokrewnych
    Cel szkolenia
    Głównym celem projektu jest stworzenie standardów z zakresu dziedzictwa kulinarnego Polski w praktycznym doskonaleniu nauczycieli przedmiotów gastronomicznych.
    Program szkolenia
    1. Praktyki

    Praktyki trwają 10 dni w grupach liczących ok. 12 osób. Uczestnicy/czki otoczeni są staranną opieką doświadczonych szefów kuchni, mistrzów sztuki kulinarnej, którzy troszczą się o najwyższy poziom doskonalenia i jakość zastosowania historyczno-kulturowej wiedzy o dziedzictwie kulinarnym Polski. Uczestnicy:
    • poznają przepisy potraw regionalnych dziedzictwa kulinarnego Polski,
    • zapoznają się z wątkiem żywieniowo-dietetycznym,
    • dokonują rekonstrukcji zapomnianych potraw,
    • poznają m.in. tajniki gotowania dużych ryb słodkowodnych, dziczyzny, samodzielnego wyrobu niektórych produktów.

    2. Egzamin

    Po praktykach Uczestników/czki zapraszamy na egzamin połączony z warsztatami (razem 2 dni). Uczestnicy/czki po zdanym egzaminie otrzymają zaświadczenie o ukończeniu praktyk oraz prestiżowy certyfikat.

    3. Ewaluacja

    W trosce o rzetelność i wysoką jakość praktyk, podczas realizacji Projektu prowadzony jest monitoring przez wyspecjalizowaną i niezależną firmę. Jest to gwarancja, że czas spędzony na praktykach nie będzie marnowany.

    4. Publikacja

    Na zakończenie Projektu przygotujemy publikację, w której zostaną zawarte wnioski, rekomendacje oraz modelowy program praktyk. Będzie to także wyjątkowa pamiątka z miło i efektywnie spędzonego czasu.
    Opis metodyki szkolenia
    Praktyki
    Kwalifikacje po ukończeniu szkolenia
    Uzyskanie prestiżowego certyfikatu i zaświadczenia o ukończeniu programu praktyk.
    Warunki ukończenia szkolenia
    Udział Uczestnika/czki w co najmniej 80% przewidzianych dla niego/niej godzin wsparcia w ramach Projektu.
  • Miejsce szkolenia  
     
    Adres
    Gospodarstwo Agroturystyczne SASEK
    12-100 Sasek Mały, ul. Sasek Mały 14


    Odśwież mapę